Sars Houtbouw

Historische reconstructies en ambachtelijk timmerwerk

Over ons

Sars Houtbouw is een in Utrecht gevestigd timmerbedrijf, gespecialiseerd in historische reconstructies en ambachtelijk timmerwerk. Wij bouwden onder andere acht middeleeuwse huizen, een 14ᵉ-eeuwse Kogge, een 18ᵉ-eeuws Statenjacht, een 19ᵉ-eeuwse palingaak en een reeks Romeinse schepen. Momenteel werken wij aan de Romeinse galei Quintus Tricensimanus voor het Archäologischer Park Xanten in Duitsland.

Ook voor andere opdrachten kunt u bij Sars Houtbouw terecht: zo bouwden wij onder andere monumentale klokkenstoelen, luidwielen, trappen, meubels alsmede complete betimmeringen van varende historische schepen.

Wij denken mee in de planfase van nieuwe projecten.

Tevens voeren wij onderhoud- en restauratiewerk uit.

Sars Houtbouw is een erkend leerbedrijf. Op onze grotere projecten is veel ruimte voor leerlingen in het houtvak en deelnemers van velerlei achtergrond: inmiddels zijn dat er al meer dan 300 geweest.

 

‘Spiegel der Zeilvaart – Klassieke Schepen wisselprijs’
Kees Sars heeft op 6 november 2009 op de Klassieke Schepenbeurs in Enkhuizen de ‘Spiegel der Zeilvaart – Klassieke Schepen wisselprijs’ ontvangen. 

 

“Deze prijs is bestemd voor iemand die zich op een of andere manier onderscheidt in de wereld van het klassieke schip. De prijs gaat dit jaar naar Kees Sars. Hij begon ooit als leerling van scheepsbouwmeester Willem Vos bij het Batavia-project. Hij krijgt de prijs voor zijn vasthoudendheid in het maken van zo getrouw mogelijke reconstructies. Hij kan terugkijken op een indrukwekkend oeuvre: de Kamper Kogge, het Statenjacht De Utrecht en de onlangs te water gelaten palingaak Korneliske Ykes II.”

 

Kees Sars

© 2022 Sars Houtbouw